Lånbutiken Brukslån och Ferratum Flex Kredit – så fungerar de

Brukslån från Lånbutiken och Flex Kredit från Ferratum – nya typer av lån

Under den senaste tiden har det lanserats nya typer av lån som fungerar lite annorlunda än klassiska snabblån. Brukslån har lanserats av Lånbutiken och Flex Kredit kommer från Ferratum. Dessa är menade för personer som behöver ett lite större lån med längre återbetalningstid. Ansökan för Brukslån och Flex Kredit är lite mer omfattande än den för snabblån. Om din ansökan blir godkänd så blir du beviljad en viss kreditgräns som du kan använda som du än vill. Lånbutiken erbjuder en kreditgräns på 10.000kr för nya kunder och 15.000 för gamla kunder. Ferratum erbjuder ett kreditkonto på 15.000kr vid varje ansökan.

Efter att lånet är beviljat kan du fritt använda kreditgränsen hur du vill. Om du vill lyfta pengar från Lånbutikens kreditgräns, t.ex. 4000kr, så går det antingen via deras nätsida eller per sms. Du behöver dvs. inte ta ut hela kredit på en gång, du kan lyfta endast den summan du har behov av. Om du vill låna 4000kr hos Lånbutiken och betala tillbaka inom 30 dagar så betalar du tillbaka totalt 4263kr. Om man jämför detta med det vanliga snabblånet så är Brukslånet mycket billigare.

Dessa lån har som sagt även en mer flexibel återbetalningstidtabell. Minsta månadsåterbetalningen är 10% av det belopp du har utstående. Dock så har båda företagen en minimisumma som måste betalas. Hos Lånbutiken är den 500kr och hos Ferratum är den 300kr. Några uppläggningsavgifter har dessa lån inte heller, du betalar endast ränta för den kredit som du väljer att använda.

Så för att sammanfatta så är både Brukslån och Flex Kredit ett bra alternativ för dig som kanske inte behöver ett lån direkt, men behöver en slags reserv om du får oväntade utgifter. Du kan helt gratis öppna en kreditgräns och använda den då du behöver den som mest. Om du bestämmer dig för att använda krediten så kan du betala av lånet under en längre tid.

Lånbutiken Brukslån       Ferratum Flex Kredit