Ångra smslån och snabblån

Ångra smslån och snabblån

Nedan hittar du en guide för hur du ångrar ditt lån som du nyligen tagit. Om  du inte behöver det, så kan du alltid betala tillbaka det i förtid.

Hur du gör för att ångra smslån och snabblån

Enligt distansköplagen har du alltid rätt till att ångra ditt lån/inköp inom 14 dagar från att du fått ta del av lånevillkoren. Om kreditbolaget inte gett dig information, räknas tidsfristen från dagen du fått ta del av informationen. Om du inte alls fått information om ångerrätten, har du ett år på dig att ångra lånet. Kreditbolagen har dock alltid med denna information i låneavtalet.

För att ångra ditt lån brukar kreditbolagen kräva att du meddelar dem om detta skriftligen. Då räcker det med att du skickar dem ett e-mail där du meddelar att du vill ångra lånet och vilken dag du kommer att returnera lånet. Kreditbolaget räknar då ut en summa där de inkluderat kapitalet + ränta för de dagar som du haft tillgång till lånet. Du måste returnera lånet inom 30 dagar från att du meddelat om att du ångrar dig.

I vissa fall kan kreditbolagen välja att neka dig lån i framtiden om du ångrar flera lån i rad. Detta gör de för att ångerrätten inte skall missbrukas.

För att summera:

1. Meddela kreditbolaget skriftligen inom 14 dagar att du vill ångra lånet

2. Returnera summan som kreditbolaget ger dig den dagen ni kommit överens om

3. Gör inbetalningen enligt de uppgifter du fått från kreditbolaget